Easybarf ®

Den lette måde at fodre med BARF. Easybarf ® er verdens første tørbarf ® foder til hunde der udelukkende består af råt tørret kød, ben og vitaminer. Easybarf ® indeholder alt det din hund har brug for og helt uden fyldstoffer, kornstoffer, konserveringsmidler, soja og andre unødvendige tilskudsstoffer. Easybarf ® består kun af højkvalitet skært kød af forskellige typer, der er lufttørret. Hertil er der tilsat en meget optagelig vitamin- og mineralblanding som samlet giver det mest komplette og naturlige foder der findes på markedet.

3 canis lupus

 Ulve og hunde har helt identiske mave-tarm kanaler

Derfor skal en hund ikke have tørkost

cropped-DCNRCenter-lille-logo.jpg

Easybarf ® fik vi inspirationen til på Arktis, hvor vi fandt helt tørt kød på killsites, selvom det regnede meget.

Det satte tankerne i gang hos os, og efter 4 år fandt vi ud af sammenhængen og kunne udvikle fremstillingsprocessen.

2 ulve over vandløb

 

2 ulve balancerer på en træstamme over et vandhul

Efter at have solgt og produceret råt kød i tonsvis til vore mange kunder, fandt vi også ud af, at mange synes det var besværligt eller ikke havde frysekapasitet . Det er nu løst med Easybarf ® produkterne. Nu findes der 5 forskellige Easybarf ® produkter, som kan tilfredsstille alle livsfaser hos vore hunde. ingredienserne er nøje udvalgt, og vi har ekstrem høje kvalitetskrav til vore leverandører af råprodukterne til brug i Easybarf ®. Vi accepterer aldrig tørvarer fra hverken Indien eller Kina, og ingen af vore råvarer er bestrålet med gammastråler eller konserveret på anden måde.

I dag er Easybarf ® det eneste ægte barfprodukt i tørret form, som tilfører hunden alle de livsnødvendige proteiner, fedtstoffer og mikronæringsstoffer som mineraler, vitaminer og sporstoffer.

Easybarf ® kan bruges gennem alle livets faser, og bør startes med når hvalpene er ca. 3 uger gamle med produktet Easybarf ® “LifeStart”, som er specielt designet til opfostringen af hvalpe med ekstra tilsætning af vitaminer, mineraler og fedtstoffer.

Easybarf ® består udelukkende af råt kød og ben. I naturen nedlægger ulvene deres byttedyr, som for størsteparten er klovbærende dyr som elk, elg, bison, hjort, carribou og muskox. En enkelt hare eller en bæver kan der også ryge ned, men de vil helst have de klovbærende. Når et byttedyr er nedlagt og kvalt med et tandsæt, der nøjagtigt er udformet således, at carnivorerne( hjørnetænderne) griber rundt om luftrøret og holder det fast, så er premolarerne (de første tænder bag ved hjørnetænderne) små og vil ikke klippe luftrøret over, men klemme det sammen så byttedyret hurtigt dør. Bagerst sidder molarerne (kindtænderne), der er beregnet til at klippe store stykker kød over samt knuse ben.

Ulve gemmer gerne rester af et byttedyr, og vi har observeret en flok, der gravede et kadaver af en bisonkalv op og spiste den. Tidspunktet på året var ca. 14 dage før bison køerne nedkom, så derfor ved vi, at ulvene kan  gemme byttedyr / rester i op til et år, men det kan godt være længere uden at vi kan bevise det.

Inspirationen til Easybarf ® kom af vore observationer på Arktis, og efter flere års studier fandt vi den helt specielle tørrings metode, der gjorde, at vi kunne efterligne ulvehabitatets måde.

shutterstock_22476970

 

BARF mad

Ulve spiser ikke bær, korn, rødder, roer eller bark – de spiser kød og ben. Eneste anden indtag er byttedyrenes maveindhold, hvor en bakterie har omdannet cellevæggenes cellulose til glukose, og derved kan ulvene optage de nødvendige vitamin- og mineralkomplekser.

Vores fascination af hunde og ulve som vi har omgivet om med, har styret vores liv og vores lyst til at arbejde med det som også er vores hobby. Vi har i mange år haft kennel, hvor vi har opdrættet golden retrievere og labrador retrievere. Herudover har vi irske ulvehunde og en saarloos wolfhound.

Vi har siden 1998, hvor vi begyndte at fodre med barf, haft den store fornøjelse at se vore hunde blive gamle, men samtidig helt friske og i fuld vigør. Vores ældste “Easy” blev 15 år. Alle vore øvrige hunde bliver også gamle og har et godt og sundt liv.

Vore hunde giver os så meget, så vi mener at vi bør gøre alt hvad der står i vores magt for at de lever et godt liv. Det indebærer, at de lever sammen med os i vores hjem og at de selvfølgelig kommer overalt i huset – selvom det koster noget ekstra støvsugning.

Som en selvfølge er det også, at vi fodrer dem med det allerbedste foder, som de er beregnet til at spise. De har alle kun fået barf eller Easybarf hele deres liv, og sygdom er ikke noget vi kender til. Flokken på 7 hunde går fra 5 år til 13 år med en overvægt af gamle dejlige hunde, som kun bliver skønnere som årene går. De er kun vaccineret 1 gang da de var små, og vi tester deres antistoffer 1 gang om året, og de er alle fuldt ud dækket.

Tasy

 “EASY”

 

Vore studier af ulve og i særdeleshed deres ernæringsmønster har overbevist os om, at det er her vi skal søge sandheden om den rigtige måde at fodre vore hunde på.

Ulve er monogame flokdyr, hvilket vil sige, at de finder en mage, når de flytter hjemmefra mor og far mellem 12 og  22 måneders alderen. Når en mage er fundet, danner de par og de forbliver sammen hele livet uden undtagelse. Selv i tilfælde hvor tæven har fået et spark af et byttedyr, så hendes forplantningsorgan ikke virker, kan hannen tage en ny tæve og få hvalpe med, men den gamle tæve forbliver i flokken til hun dør. Driften til at finde en mage er meget stor, og forskere har konstateret, at en ulv er løbet 10000 km før hun fandt en mage.

Her i Danmark er ulven genindvandret efter et fravær på 199 år, og mange undredes over, at den nu døde ulv var kommet helt til Thy fra Tyskland, men det er faktisk ikke så langt for en ulv. Som ulvebestanden vokser, vil flere ulve søge længere væk for at finde et revir, hvor der ikke er andre ulve. Der er nu konstateret op til 40 forskellige ulve, der harværet her. Hvor mange der pt. er i landet er umuligt at finde ud af.

Selv under normale forhold i et revir, løber ulve gerne op til 100 km om dagen for at søge føde, og de gør det uden stort besvær, da de har et helt specielt let løb, som er en trav med ca. 6 miles (Ca. 10 km)i timen. Dette løb kan de opretholde i timevis uden anstrengelse.

De 100 km om dagen har vi vist i en del år, men vi har nyligt fået ny viden, da Brutus fik et GPS halsbånd på. Han var “the breeding male” i en flok arktiske ulve på Ellesmere Island. GPS halsbåndet var sat til at tracke ham hver 12 time, og på et tidspunkt om vinteren blev der målt 65 miles afstand på 12 timer, men der var det lille ekstra, at der var et bjerg imellem, så den faktiske afstand har formentlig været på 100 miles (ca. 165 km). Hertil kommer at vejret på Ellesmere Island om vinteren er utroligt koldt og blæsende, med temperaturer ned til – 50 grader celsius og vinde, der let når stormstyrke.

Ellesmere Island er 196.000 km2 (Danmark er 43.000 km2) og består af klipper og gletsjere og er ubeboet på nær forskere og en vejrstation. Dyrene har ingen frygt for mennesker. Her ses en af vore venner, Dean,  på sin ATV hvor en ulv løber ved siden af ham.

Wolf_escort with Dean

Dean med en vild arktisk ulv

I et GPS halsbånd findes en “dødemandsknap”, der udsender et signal til satellitten,  hvis det ikke har flyttet sig i nogle timer. Det var på denne måde, at vi om vinteren fik at vide, at Brutus var død.

Da Brutus´s halsbånd sendte signalet til satellitten, blev positionen fastlagt, og personalet på vejrstationen var så søde at de tog ud og hentede Brutus, der var dækket af sne, og selvfølgelig stivfrossen.

Han blev obduceret, men dødsårsagen kunne ikke fastslås. Herpå blev han udstoppet, og står nu stolt på vejrstationen.

 Lidt om Alfa begrebet: Kort fortalt, så eksisterer det ikke. Der findes ikke nogen alfahan og alfahun, hverken i en ulveflok eller en hundeflok. For at forstå sammenhængen er vi igen nødt til at studere ulveflokken, og på trods af de talrige farverige historier, så består en ulveflok generelt af far, mor og de seneste 2 kuld hvalpe – og ikke andre. Det er en familie, hvor  far og mor vil gøre alt i verden for at sikre deres ungers opvækst. F.eks. vil en ulv med unger uden tøven gå til angreb på en grizzly bjørn der kommer i nærheden af ungerne.

 På linket herunder findes en video af Dave, fra et symposium vi havde sammen i New York i sep. 2008.

http://www.youtube.com/watch?v=tNtFgdwTsbU&feature=player_embedded

Vil du vide mere om ulve eller hunde, så kik på www.barfakademiet.dk hvor vi underviser i flere forhold

om ulve og hunde – både indenfor ernæring, men også om adfærd.

Her følger en sammenfatning af vore tanker og holdninger til vores foder

“Nothing compares to you”

”Uden sammenligning” hvorfor det? Easybarf er det eneste foder på markedet, der udelukkende består af tørret kød og ben, samt naturligt udvundne vitaminer, mineraler og mikronæringsstoffer. Kød og ben indholdet i Easybarf udgør 99,2 %. De resterende 0,8 % udgøres af vitaminer/mineraler og mikronæringsstoffer

“What´s love got to do with it?”

ALT: Easybarf ® er lavet ud fra kærligheden til og fascinationen af de fantastiske dyr, vores hunde er. Hundene deler vores liv på godt og ondt . De hjælper mennesket i situationer hvor vores egne evner og sanser ikke slår til. De giver os ubetinget kærlighed og har ingen skjulte dagsordener. De er totalt afhængige af vores omsorg og vi bestemmer alt i deres liv. De fortjener det bedste.

“My Way”

Er naturens måde. Ulvenes måde. Ulvens levevis og fødevalg har dannet grundlaget for udviklingen af Easybarf. Ulvene kan nedlægge alle størrelser hjortedyr, der lever i deres habitat og de går heller ikke af vejen for en moskus eller bisonokse. Ulve spiser derimod ikke bær, bark og rødder. Selv ikke tider med fødemangel, får ulven til at spise disse ting . Derfor findes disse fødeemner ikke i Easybarf. Hvis græsset på savannen er tørret ind, begynder zebraen heller ikke at spise kød!

“Only You”

Kun du kan tage beslutningen. Hvis du bestemmer dig for at give din hund et kvalitetsfoder fra Easybarf kan du vælge mellem flere forskellige produkter: Easybarf serien består af en række varianter, der er tilpasset din hunds forskellige livsstadier. ”Standard” til den voksne hund uden helbredsproblematikker. ”Light” til den overvægtige hund der skal tabe sig. ”Game” til den aktive hund. ” Up and Move” til den ældre hund. ” Lifestart” til hvalpe fra 3 ugers alderen. Alle Easybarf produkterne er produceret med de bedste råvarer. Kvalitet uden kompromisser. ”Sunde hunde er vores mission”

 

778777654652584

Skriv et svar