Tørfoder eller BARF – læs kunde erfaringerne

Læs her en række kunders oplevelser med overgangen fra tørfoder til BARF

En lang rejse er begyndt

I sommeren 2016 fik jeg to skønne springerspaniels hvalpe fra samme kuld. De startede ud med at få det billige hvalpefoder fra føtex og derefter fik de royal canin og det gik fint indtil vi nåede september, hvor Charlie voksede hurtigt i højden og blev meget tynd. Vi spurgte vores dyrlæge til råds og fik besked på at give ham dobbelt op i gram end hvad han burde få pr dag, da de mente det ville få ham til at tage på. Det prøvede vi så fra september 2016 til februar 2017, men han blev ikke større, tværtimod. Vi var nu kommet godt ind i det nye år og Charlie var nærmest skind og ben nu og jeg var begyndt at blive meget nervøs for hans helbred og udseende, da intet af det vi gjorde eller fik råd om at gøre, gav noget positivt resultat.

Da jeg så fik job i en hundebutik 1 marts 2017, blev der ret hurtigt afholdt et kursus omhandlende barf foder. Jeg ville rigtig gerne deltage da jeg håbede på at få en masse viden og forhåbentlig kunne finde en løsning for Charlie. Jeg blev virkelig overrasket over at jeg havde givet min hund alt det forkerte mad. Jeg stod med en hund der aldrig kunne sove om natten, skulle ud midt om natten med dårlig mave, og om dagen var han slet ikke som sin søster. Han var konstant oppe at køre og virkede mere og mere underlig. Da jeg besluttede mig for at ville prøve denne fodrings metode, valgte jeg at kontakte Lars, som underviste os i Barf en uge tidligere, for at få hans råd og vejledning omkring både Charlie og Nala. Måske han kunne give den rigtige dom, for jeg vidste bare der var noget helt galt. Dommen var klokke klar og vejen frem for især Charlie var foder skifte og det skulle være nu. Jeg måtte så vente 24 timer, med at starte da de begge to skulle have fordøjet tørfoderet færdigt først og det tager nemlig 24 timer fra de har spist det, til det er ude af systemet.

Charlie vejede 20 kg, altså 5 kg under sin normal vægt, så han var meget underernæret og havde flere problemer. Han havde konstant ondt i maven, en slem inflamation i sit venstre bagben og et tarmsystem som ikke fungerede. Udover dette var hans hud mellem tæerne rød og irriteret.

  1. 11 marts blev første dag med den nye menu, som bestod af 700 gr kød til Charlie og 500gr kød til Nala, hvor vi tilsatte ekstra c vitamin og andre mineral produkter så de kunne komme godt i gang og få charlies imunforsvar i gang igen. Vi var meget spændt på at se udviklingen og hvor hurtigt man kunne se en forskel. Det første måltid var lidt spændende, for vi anede ikke om de kunne lide det. Nala spiste det med det samme, hvorimod Charlie kiggede på maden, hen på mig og tilbage på maden, hvorefter han kastede sig over maden og har elsket det lige siden. Det virkede som om han slet ikke kunne få nok men vi tænkte at vi ville holde os til den aftalte portion.

Der var kun gået en uge, og jeg begyndte at gå i panik for kunne ikke forstå hvorfor jeg endnu ikke kunne se nogen forskel på hans udseende, men fik at vide at der nemt kunne gå en måned eller to før det ville kunne ses da han var så undervægtig som han var. Så måtte lige give det en chance inden jeg tog nogen hastede beslutninger. Hold da op hvor er jeg glad for at jeg gav det en chance, for nu er vi nået til slutningen af maj måned, og har fået så flot og sund en hund ud af det på kun lidt over to måneder. Han er ikke perfekt endnu, men han har da taget 4,3 kg på, og som i kan se på billederne så sidder det allerede pænere end udgangspunktet.

Jeg har fået en hund som er velfungerende til hverdag, med en flot ensartet pels, pæne tænder uden plak og tandsten, god mave samt en afføring som altid er god, hvilket siger meget om hundens helbred. Han lystrer bedre nu når han er uden snor i forhold til før, og han er meget mere kontakt søgende og til stede end inden vi skiftede foder. Da jeg før skulle forklare hvordan han opførte sig uden snor i indhegninger osv, så plejer jeg at sige at det var som om der var lys i vinduerne men ingen hjemme foroven. For sådan virkede det, da han bare løb forvirret rundt og kørte sig fuldstændigt op.

Hele denne forandring er kun sket, ved at skifte foder. Det siger bare så meget om hvor vigtigt det er, at give hunden den mad som er mest naturligt og mindst maskinfabrikeret.

I dag er jeg meget stolt af at vise begge mine hunde frem, og især Charlie for han er blevet så flot og sund. Hans søster Nala, har også fået meget bedre mave efter vi har skiftet foder og hun er blevet meget mere selvstændig i hendes opførsel. Hun er blevet meget lydig uden snor, til trods for at hun også kun er 1 år og 3 måneder gammel.

Dette er den bedste beslutning jeg har taget for hundene og det virker. Kan kun anbefale det til alle andre som kunne have interesse i at høre om det eller prøve det. Ved godt det fylder mere i fryser osv, end en sæk med tørfoder, men det er det hele værd. Plus kan man vælge alternativet med easybarf som er tørret kød og det købes også i poser og nemt at opbevare. Det bruger vi også en gang imellem herhjemme, for at gøre det hele lidt forskelligt så de ikke altid kan regne ud hvad de får at spise eller hvornår på dagen de får det, så tidspunktet for spisetid varierer også. J

Tørfoder er 24 timer om at blive fordøjet/optaget i hundens mave, samt der tit og ofte opstår en masse luft og gas i maven som giver dem ubehag og ofte tynd mave. Hvorimod barf, altså kød, bliver fordøjet/optaget i maven på 1 time. Når man fodrer med barf, kommer der ikke nær så meget ud den anden vej og ofte maks en gang om dagen. Nogle gange hver anden dag i vores tilfælde. Det skyldes at de optager det mad de spiser og ikke har brug for at kassere noget af det. Da vi gav tørfoder, havde de altid tynd mave og skulle af med det op til 3 gange om dagen.

Håber denne historie kan give folk lidt at tænke over, og at man lige overvejer sit foder valg en gang mere inden man beslutter sig. For måske ser hunden normal ud udenpå, men det er ikke altid tilfældet indvendigt.

PAS PÅ JERES BEDSTE VEN – DET GØR JEG OG DET ER DET HELE VÆRD!!

Charlie før og efter

Disse to billeder er taget med 14 dages mellemrum. Det billede til venstre er taget d 11 marts 2017 til hans første kød måltid. Allerede en forskel her.

Louise

 ET TRADITIONELT TØRFODER INDEHOLDER I GENNEMSNIT 25 TILSÆTNINGSTOFFER:

ANTIKLUMPNINGSMIDLER
  ANTIMIKROBIELLE MIDLER
ANTIOXIDANTER
FARVESTOFFER
HÆRDEMIDLER
TØRREMIDLER
EMULGATORER
KONSISTENSMIDLER
SMAGSFORSTÆRKERE
SMAGSSTOFFER
MEL BEHANDLINGSMIDLER
FORMULERINGSHJÆLPEMIDLER
FUGTIGHEDSBEVARENDE HÆVEMIDLER
SMØREMIDLER
NONNUTRITIVE SØDESTOFFER
NÆRENDE SØDEMIDLER
OXIDERENDE OG REDUKTIONSMIDLER
PH-REGULERENDE MIDLER
TEKNISKE HJÆLPESTOFFER
SEKVESTRANTER
OPLØSNINGSMIDLER
STABILISATORER, FORTYKNINGSMIDLER
OVERFLADEAKTIVE MIDLER
OVERFLADE  EFTERBEHANDLINGSMIDLER
TEXTURIZERS

 

EASYBARF

 INDEHOLDER:

INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER

 

 

                            

 

 

   Igen en kundehistorie om Icho
Hejsa Lars.
Som lovet, så vil jeg da lige fortælle om min erfaring med BARF, som jeg nu har fodret med i en måned.
Vi overtog Icho i sommer, hvor han havde været en stresset tid igennem.
Icho er 9 år, kastreret og af racen Shiba Inu. Den nuværende ejer havde overtaget ham, og Icho og hans bror fra samme kuld kunne ikke sammen. Pga det øgende stressniveau hos begge hunde, blev der slået et opslag op, som vi reagerede på.
Det er vores første “egen” hund, og jeg forestiller mig at det føles som når man får et barn: kun det bedste er godt nok!
Icho var hos dyrlægen i efteråret, og skulle have den store vaccination. Samtidig skulle han have det årlige “gennemsyn”, og alt var som det skulle være, endda med toppoint til tænderne. MEN..vægten var ikke så god. Icho havde taget 4 kg på på et år. Det er meget for en hund på nu 15 kg, 1/4 af hans vægt var kommet på på bare 12 mdr. Jeg blev ked af det, for hvad gør overvægt ikke ved hans led?
Jeg gik i tænkeboks, for det foder vi havde ofret på i dyre domme, virkede åbenlyst ikke. Jeg læste en masse på nettet, og havde godt lagt mærke til BARF forretningen i Brønshøj. Jeg tog Icho under armen, og gik derop. Her fik jeg anbefalet at starte ud med Easy BARF Light. Jeg var vant til at fokusere på de pokkers 4 kg, men Lars fortalte at det ikke kom an på kg, men på det subcutane fedt. Jeg kunne straks godt se, at det var en helt anderledes måde at tænke på. Samtidig kunne jeg også give Icho godbidder, som før var forbudt. Jeg fik et par oksestruber og en spand foder med hjem, og så var vi i gang.
Icho ELSKER mad, men jeg har aldrig set ham danse når man hælder det op i foderskålen. Det gør han nu. Jeg eksperimenterer stadig med godbidderne, for der er nok at vælge imellem. Jeg synes det er dejligt, at butikken ligger i Brønshøj. Havde den ikke gjort det, så havde jeg helt sikkert ikke gennemført “Projekt BARF”. Det er en alternativ måde at fodre på, men hold op hvor giver det mening.
Jeg har desduen lovet Lars, at der ikke længere skal vaccineres, men testes antistoffer is stedet. Se, det havde jeg heller ikke overvejet hvis det ikke havde været for hans skægge butik, der på hjørnet i Brønshøj!
Mange julehilsner fra Icho, Louise og Mads

 

 

 

Nyhed: Efter lang tids søgen har vi fået tørret hestekød og tørret hestehjerte som guffer. Desuden har vi fremstillet et nyt single protein i hest, der kan bruges som eliminationsdiæt for allergiske hunde.

BARF metoden i kraftig fremgang overalt i Europa.

Da vi startede BARF fodringen for 20 år siden, drømte vi ikke om, at det skulle tage så mange år, inden det blev en almindelig anerkendt fodringsmetode.

Det sker så nu og både Barf og Easybarf ® stormer frem i hele Europa.

I Danmark ser vi nu også en kraftig fremgang og det er os en glæde at byde Maxi Zoo velkommen som forhandlere af Easybarf ®, Petmans ferske barf produkter, Easyvital ™ vitaminprodukter og et stort udvalg af Caninas tilskudsprodukter.

Vi håber at I vil tage godt imod de nye flotte handelssteder, hvor de fleste af ekspedienterne har gennemgået diplom uddannelsen: Grundkursus i ernæring.

Vi står som altid stadig til rådighed, hvis I har mere indgående spørgsmål, og vi fortsætter også med vore konsultationer til problemhundene.

 

De bedste hilsener

 

Lars og Merete

Hej Lars,
Som aftalt sender jeg billede af min skønne Mulde der bliver 13 år i november – og som stadig er i løbetid som var hun 3 år! Hun er fodret med Barf i ca 8-9 år – og har de fineste tænder der aldrig er blevet renset. Sammen med mine to andre cairn terrier bliver hun fodret hver anden dag. På billedet ses hvorfor vi er nødt til at købe purløg i stedet for at spise fra haven
Kh
Lonemulde

 

Hej Lars,

Som lovet får du her et par linjer om vores Barney.

Barney er en hitte-hund fra Grækenland – et vaskeægte gadekryds, som jo skulle være noget af det sundeste og mest robuste, man kan få, men sådan gik det ikke helt. Barney var på almindelig tørfoder det første stykke tid vi havde ham, men efter et par år begyndte han at klø, han havde stort set altid dårlig mave, og kastede op flere gange om ugen. Han fik konstateret allergi hos dyrlægen, og så gik vi ellers i gang med at afprøve forskellige løsninger. Han fik vaccine mod allergien, han kom på skånekost og allergifoder, han fik kløestillende medicin, og lige lidt hjalp det.
Vi fandt i vores søgen efter en holdbar løsning frem til easyraw, og efter en lang snak med Lars, kørte vi Barney over på easy barf. Han stoppede med vaccinerne, og fik udelukkende dette tørrede kød, rå ben og easyraws godbidder – og han har bare fået det SÅ godt. Væk er kløen (med mindre han finder en tabt bolle, eller en efterladt grill-pølse på gåturen),og væk er opkastet og den dårlige mave. Som en ekstra bonus har han tilmed tabt sig næsten 7 kg, og er nu lige præcis som han skal være. Tidligere rendte vi til dyrlæge konstant, fordi der altid var et eller andet galt med ham, men nu er der blevet meget langt mellem disse besøg. Barney trives, og vi har fået ro på, fordi vi nu ved at vi gør det bedste for vores hund.

Bedste hilsner
Lone :o)

Barney

 

EasyBarf ® News

Disse historier er modtaget og videregives hermed:

 

Hej Lars.

Jeg lovede dig at fortælle Maggies historie.

Maggie er en Couton fra 2004, en glad og livlig hund.

Har dog altid haft en sart (dårlig mave)

Det blev bare værre og værre. Fik besked fra dyrlæges side at hun skulle spise ID og intet andet ellers ville jeg sikkert miste hende

Hun har aldrig været den store spiser, måtte lokke og lokke. Fik besked på det ville hjælpe hvis jeg fik en hund mere, det hjalp så bare ikke.

Siden 2008 har hun været indlagt 1 til 2 gange om året pga blod i opkast, diare, rigtig syg, troede i starten jeg ville miste hende. De sagde det var hendes bugspytkirtel.

I 2011 startede jeg med Barf til min anden hund, men turde ikke give det til Maggie, indtil sommeren 2012 hvor jeg møder Lars Stærk Madsen, han sagde med det samme, hun skal bare på Barf, jeg var nervøs, hun skulle både have lammefedt, easy barf og råt kød, da hun skulle fedes lidt op.

Tak Lars, jeg har aldrig haft en sundere og gladere hund, ingen problemer med maven, kommer nu selv og tigger om mad og den bliver hurtigt guffet.

Hilsen Lisbeth Bang

Med venlig hilsen

for Tømrerfirmaet S.M.Bang aps

Lisbeth Bang

tlf: 36173464
Mobil: 40283464

Men så kom Tilde….

Vi havde det da meget godt os tre. Anne, Søren og vores elskede dalmatiner på næsten 8 år Lille Klaus. Vi gik tre-fire ture om dagen, hyggede og legede. Lille Klaus virkede tilfreds nok med det hele. Det var han nok også, men det kunne blive meget bedre skulle det vise sig.

Lars havde længe fortalt os om herlighederne ved at have 2 hunde, og mente klart at Klaus ville få det bedre med en hundekumpan mere i huset.

I marts 2013 fik vi pludselig mulighed for at have 2 hunde. Vi havde arbejdet på det i beboerforeningen gennem flere år, og ved det årlige beboermøde lykkedes det så at få ændret husordenen fra 1 til 2 husdyr. Helt fantastisk og så chokerende for os at vi begyndte at spørge os selv om vi nu også kunne tillade os det. Om Lille Klaus ikke bare ville synes det var irriterende med en lille hvalp, om han og vi ikke var så groet ind i hinanden, at det ikke ville fungere med en ny hund.

Vi begyndte alligevel at kigge. Vores overbo har en dejlig dansk-svensk gårdhundetæve, og Lille Klaus elsker hende og i det hele taget alle dansk-svenske gårdhundetæver han møder, så vi tænkte det var det bedste match for os. Og så kom vi ud for det man vidst kun kan kalde ”ført pote”. Det var i påsken og lønningsdag. Vi var i sommerhuset og skulle lige ind til Nykøbing Sjælland og købe foder til Lille Klaus. Men så var der ingen penge! Et teknisk problem der løste sig senere på dagen, hvor vi så endelig kunne komme til hundeshoppen. Her spurgte vi efter kenneler med dansk-svenske gårdhunde. Dem kendte personalet ikke til, men det gjorde en af kunderne, der havde sin egen 1-årige han med, og kunne huske hvor hun havde købt den. Se det møde var jo ikke sket uden det tekniske problem. Endnu mere fantastisk var det, at da vi ringede lød det vantro: ”Hvor ved i det fra?”. Det seneste hvalpekuld var kun tre uger gamle og klar til at blive set.

Tre dage senere stod vi med Tilde i hånden, og vi var ikke i tvivl. Hun virkede som den mest trygge og stille af hvalpene. Vi besøgte hende selvfølgelig i hvalpeperioden, og hun fik også hilst på Lille Klaus.

Stor var spændingen da vi hentede Tilde den 31. maj. Hvad ville Lille Klaus nu sige til at have hende omkring sig hele tiden.

Han blev GLAD og han blev meget mere hund.

Hans interesse for os blev betydeligt mindre. Tilde er jo meget mere interessant (og klogere mener han sikkert også). Han har strammet op i bogstaveligste forstand. Det sidste års tid har han smådryppet en smule fra tisseværket. Det er pist forsvundet. Lille Klaus synes pludselig også det er helt fint at gå i vandet, for det kan Tilde godt lide, så man vil jo tydeligvis ikke stå tilbage for den lille.

Samtidig er Lille Klaus den allerbedste hundeopdrager man kan få. Hvis Tilde f.eks. markerer af noget hun ikke har set før/er utryg ved kommer han straks, uanset hvor dybt han sover. Hvis han ikke mener det er noget, der er værd at markere af, stopper hun også øjeblikkeligt. Bliver hun for fræk sætter han hende på plads på den blideste måde, noget der ofte tager 5-10 minutter, men altid er uden nogen som helst lyd.

Lille Klaus beskytter hende også på turene på sin egen stille måde, og viser hende hvad der er interessant at snuse til, hvor de bedste græstotter står og så videre. De elsker også at løbe sammen, Tilde kan allerede skyde en temmelig imponerende fart når hun skal fange sin ”onkel”.

Lille Klaus er også fin til at markere når han synes det kan være nok og gå lidt væk fra hende, og hun forstår det de allerfleste gange.

Kort sagt: vi har ikke fået en ny hund men næsten to.

Har du mulighed for at have to hunde, men er i tvivl siger vi kun en ting: GØR DET!

 

BARF eller dyrlægens dyreste?

 

Min hund er en blandings tæve på 4 år, hun har altid fået dyrlægens tørfoder, dyrlægens dyreste tørfoder. Jeg har skiftet mærke engang i mellem, først Hill’s så Royal Canine, over til Eukanuba tilbage til Hill’s, men det sidste halvandet års tid har hun ikke taget til i vægt, ikke spist når der bliver serveret og tit levnet halvdelen af fodderet. Efter lidt tid mister hun glansen i pelsen og fælder mere og mere. Begynder i det hele taget at blive lidt sølle. Det ender med at jeg får af vide hos dyrlægen – din hund skal have noget speciel allergi venlig foder. Det hjælper ikke og jeg har allerede på det her tidspunkt hørt om BARF og overvejet BARF. Og besluttede mig for at prøve det. Resultaterne taler for sig selv – udover vægt og pels ligger man hurtig mærke til andre forbedringer.

Min hunds tandkød var før mørkt og mat, efter kun to uger på BARF er det fugtigt, glat og pink.  Pelsen starter med at skælle lidt, men efter 4 uger har min hunds pels forandret sig til en glat og blød pels – udover det tager hun godt og vel 1,5kg på om ugen. Jeg kan klart og tydeligt se forskellene som ugerne går og min hund viger aldrig fra et måltid BARF, spiser prompte når der bliver serveret og levner ingenting. Jeg kan anbefale alle med hund, lille eller stor – beagle eller bernhardt – at fodre med BARF

 

Andreas Koblionas